top of page
Groep-20231008-302_edited.jpg

MARGRET

Ik ben Margret Beekman

Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam als zorgcoördinator, psycholoog en docent lichamelijke opvoeding in het voortgezet onderwijs (mavo-havo-vwo).

Door deze combinatie heb ik aandacht voor een gezonde geest én een gezond lichaam. De ultieme Feelin' good basis wat mij betreft.

De wereld van jongeren, ouders, docenten en school is ook mijn wereld.

Ik heb in de afgelopen 15 jaar als psycholoog veel ervaring mogen opdoen met betrekking tot de begeleiding van jongeren, ouders en docenten. Door mijn open houding en oprechte interesse merk ik dat clienten zich begrepen voelen. Ik heb gezien dat een positieve mindset en een oplossingsgerichte aanpak krachtige instrumenten zijn om de regie weer in eigen handen te nemen. Daarnaast heb ik als zorgcoördinator veel kennis en ervaring opgedaan over ondersteuning in het leerproces, passend onderwijs en de samenwerking tussen onderwijs en jeugdzorg. Ook daarin heb ik gemerkt dat denken in oplossingen en mogelijkheden van grote betekenis voor alle betrokkenen is. 

De ervaring die ik als moeder en echtgenoot heb opgedaan ervaar ik als zeer verrijkend. Kinderen zijn een spiegel: Ze doen wat jij doet. Soms mooi maar soms ook confronterend.

Net als iedere ouder heb ik gestoeid met het stellen van grenzen, het geven van vertrouwen en op het juiste moment loslaten. Daarnaast leerde ik dat ieder kind zijn eigen weg volgt en dat dat niet altijd in lijn hoeft te zijn met je eigen verwachtingen en die van de omgeving. 

In mijn werkwijze komen al deze aspecten samen:

- Praktisch en resultaatgericht 

- In kleine haalbare stapjes werken naar een doel

- Op basis van bewezen effectieve methoden en tools vanuit de psychologie

- Met (h)erkenning en ervaring vanuit de het leven

 Ik houd van 'omdenken'. Ik daag je uit en help je om in beweging te komen, naar jezelf te kijken en uit je comfortzone te stappen.

Een positieve mindset kun je leren !

Opleidingen

Klinische Psychologie (Universiteit Utrecht)

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (Amsterdam)

Registratie

- Psycholoog NIP

Specialisaties

- Passend onderwijs

- Oplossingsgerichte gespreksvoering

- Executieve Functies  (RINO)

- Positieve psychologie (RINO)

- Acceptance Commitment Therapie (RINO)

- NLP practitioner (Sluis)

- Persoonlijke ontwikkeling

- Mindfulness

- Wandelcoaching

Over Margret: Over mij
bottom of page