top of page

WAT KAN IK VOOR JOU BETEKENEN ?

JONGEREN

Grip op jouw leven, de beste versie van jezelf

Op school leer je veel maar je leert weinig over hoe je lekker in je vel kunt zitten en welke invloed jij daar zelf op hebt. Veel jongeren ervaren druk. Druk om te presteren: vanuit school, vanuit de maatschappij of vanuit de directe omgeving. Bij mijn coaching ga je aan de slag met tools die bijdragen aan een beter welbevinden.  
Als je lekker in je vel zit voel je je fit en blij, heb je vertrouwen in jezelf, weet je wie je bent en wat jij belangrijk vindt en kun je  je eigen keuzes maken. 
Het leven is natuurlijk niet altijd een feestje. Als je obstakels in je leven tegemoet kunt treden met een positieve blik maakt dit een verschil. Je zult merken dat je beter met die obstakels om kunt gaan. Door hier op dit moment in je leven aandacht aan te besteden leg je een basis voor een positieve mindset waar jij de rest van je leven plezier van kunt hebben.
Je kunt veel bereiken als je open staat om dingen in je leven te veranderen. Niet omdat het van mensen in je omgeving moet maar omdat jij het wilt. Het is immers jouw leven. Samen kijken we welke aanpak het best bij jou past.

OUDERS

Positieve ouders = Positieve kinderen

Opvoeden kan een uitdaging zijn, zeker in de tijd dat je kind op de middelbare school zit. Je kind maakt zich los, wil zijn grenzen verkennen, gaat op eigen benen staan. 

Mijn ervaring is dat veel ouders momenten kennen waarop opvoeden lastig is: het stellen van grenzen, het maken van gezamenlijke afspraken, in contact blijven met je kind, onderlinge verschillen in aanpak als ouder, je eigen verwachtingen van je kind.

Misschien maakt je je zorgen omdat je ziet dat je kind zich terugtrekt of juist de grenzen opzoekt.

Op zo'n moment is het fijn dat een professional met je meedenkt hoe je als ouder op een positieve manier steun, sturing en inspiratie aan je kind kunt geven zodat je kind beter in zijn vel zit, meer zelfvertrouwen heeft en goed presteert.

In mijn coaching richten we ons op positief ouderschap. Een positieve houding maakt echt een verschil: gesprek in plaats van ruzie, een fijne sfeer in huis, verbondenheid met je kind.

In mijn gesprekken bied ik een luisterend oor, zoeken we antwoorden op je vragen en kijken we samen wat er nodig is voor jou en je kind.

- Give your kids wings to fly, roots to come back and reasons to stay -Dalai Lama-

SCHOLEN

Ontwikkel jezelf en daarmee je leerlingen

Met de komst van passend onderwijs en onderwijsvernieuwingen is de rol van docent en mentor veranderd. Er wordt meer achtergrondkennis en tools verwacht hoe je leerlingen met een ondersteuningsbehoefte kunt begeleiden, hoe je een coachende rol kunt aannemen in gesprekken met leerlingen en hun ouders, hoe je vaardigheden die nodig zijn om tot leren te komen kunt verbeteren bij je leerlingen.

Daarnaast hebben de gevolgen van Corona waarschijnlijk ook invloed op jou en je leerlingen. Zelf ervaar je misschien een hoge werkdruk door het geven van online of hybride lessen, maak je je zorgen over je leerlingen of zoek je naar manieren om je leerlingen te motiveren of beter om te gaan met de gevolgen van corona.

- Wil je aandacht besteden aan het welbevinden van jezelf en je leerlingen?

- Wil je meer uit je leerlingen halen? 

- Wil je leerlingen beter kunnen begeleiden?

- Wil je je eigen handelingsrepertoire vergroten?

- Wil je meer weten over de aanpak vanuit de positieve psychologie?

Ik bied WORKSHOPS aan op het gebied van passend onderwijs, positieve groepsvorming, mindset, executieve vaardigheden, motivatie, oplossingsgerichte gespreksvoering, positieve psychologie en het vergroten van welbevinden tijdens Corona.

(andere onderwerpen in overleg en deze ondersteuning is ook op individuele basis mogelijk)

Ik bied ook INDIVIDUELE COACHING aan docenten die een persoonlijke ontwikkelvraag hebben zoals beter met werkdruk om willen gaan, meer plezier in hun werk willen hebben of willen reflecteren op hun eigen handelen. Je leert positieve gedragsveranderingen te realiseren, beter voor jezelf te zorgen, een positieve mindset te ontwikkelen. Zo vergroot jij als persoon je impact op je leerlingen.

Aanbod: Diensten
bottom of page